Home / Om Oss

Om Oss

Välkommen till Luspe, den plats dit vi längtar och den plats där vi alla fiskeentusiaster så gärna står.

Luspe is sami for a lake outlet, freely translated it becomes “rapid neck”.

Bakgrund

Skåpet som är grunden för aktiebolaget och som vi innerligt hoppas ska pryda många väggar i framtiden har egentligen en ganska lång historia.

Allt började med att jag för mer än 20 år sedan hade samlat på mej några fiskespön och började fundera på en vettig förvaring för mina saker. Det lättaste var ju att åka till fiskebutiken och köpa ett färdigt ställ. Men det fanns ju förstås inget att köpa så det blev till att tillverka något själv.

Skåpet togs fram för snart 15 år sedan i samarbete med ett träprojekt i Skinnskatteberg och nu är äntligen alla pusselbitar på plats för att kunna presentera originalskåpet Luspe. Vår lösning på det vi vet är ett stort bekymmer för väldigt många.

Så snyggt att det platsar i de flesta miljöer och så praktiskt att det rymmer många av dina spön, rullar och andra saker.

”Hög nordisk kvalitet för en internationell marknad” Det har varit ledorden och målet för allt vi gör.

Därför har vi:

  • Valt björk och masurbjörk till skåpet
  • Tagit fram en helt egen lådknopp i björkvril och renhorn
  • Designat vår egen kåsa och hoppas kunna presentera fler egna produkter längre fram

För att kunna erbjuda andra produkter än skåpet och vår egen kåsa har vi suttit hemma i garaget och själva tillverkat nyckelringar och smycken i renhorn.

Därför devisen ”Nordic Qualitet & Design”.

Policy

Nöjda kunder är också kvalitet. Precis som bilskrotaren i Storsund sade till mej för över 30 år sedan ”Om du är nöjd – berätta för dina vänner, är du missnöjd – berätta det för mej”. Så fungerar vår nöjd-kund-garanti. Är du missnöjd med något, berätta för oss så ska vi göra allt vi kan för att hitta en så bra lösning som möjligt. Att du är nöjd berättar du givetvis för alla dina bekanta

Beställning och leverans

Här i vår butik kan du/ni för närvarande bara beställa skåpet. Det tillverkas i princip på beställning och levereras direkt från fabriken i Örebro fram till din adress. Nu i början kan vi bara erbjuda kontant betalning mot efterkrav, skåpet betalas med kort direkt vid leveransen.

Leveranstid cirka fyra veckor från beställning.

kristerKrister Vallsten
Norrbottning och same  i själ och hjärta även om jag sedan några år är bosatt i Västerås. Journalist, chaufför och nu innovatör och entreprenör.

seijaSeija Airaksinen
Urvästmanlänning med rötterna i östra Finland, de tusen sjöars land. Behärskar även finska i tal och skrift. Barnskötare och IT-pedagog som nu är entreprenör, innovatör och Luspes It-ansvarige.